It is currently Sun Nov 18, 2018 3:50 pm

 

Problems please help

PlasmaCam Hardware discussion forum
ironhorse
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 350
Joined: Tue Jan 05, 2010 7:00 am

Problems please help

Postby ironhorse » Wed Aug 09, 2017 10:25 pm

Hi all, I went out to do some cutting today but my Plasmacam table wouldn't Initialize. The error code is a Machine Control Error : Short circuit to one or more of these motors: Gantry

I moved the both axis's by hand and back to home position but still refuses to initialize with same error. Has anyone had this issue before or have any ideas please?

Greg Brownell

Uzaree
Posts: 19
Joined: Sat Sep 02, 2017 12:32 am

Re: Problems please help

Postby Uzaree » Sun Sep 03, 2017 12:32 pm

Have you fixed this? I've had this issue before and can give you things to try.

Rory
Posts: 2
Joined: Thu Oct 05, 2017 9:33 pm

Re: Problems please help

Postby Rory » Fri Nov 03, 2017 2:43 pm

I queried this issue, here's what mines saying!!
Couldn't control gantry position. Check for jamming or disconnected cable.
I can't find anything wrong. I just bought this table about a week ago, and very naive to functions, please help.

darkgrey3k
Posts: 1
Joined: Thu Jan 12, 2012 8:07 pm

Re: Problems please help

Postby darkgrey3k » Fri Nov 17, 2017 10:02 am

sounds like your table might be out of alignment. it may not be hitting one of the microswitches when you initialize.

Joe Jones
Posts: 215
Joined: Sat Oct 11, 2014 2:33 pm
Location: Franklin, KY., USA
Contact:

Re: Problems please help

Postby Joe Jones » Wed Nov 29, 2017 7:51 am

Ity is VERY important to remember to NOT manually push the gantry or carriage too quickly on the PlasmaCam, Samson 510 and GoTorch machines. If you need to move anything, be p-a-t-i-e-n-t and do it slowly. These problems often crop up after quickly shoving the gantry or carriage out of your way.

Joe

.

6speedGTX
Posts: 7
Joined: Sun Mar 29, 2015 12:52 am

Re: Problems please help

Postby 6speedGTX » Sat Feb 03, 2018 5:43 pm

Uzaree wrote:Have you fixed this? I've had this issue before and can give you things to try.

Hi, any chance you can give me some pointers? I just had this error code come up and need to troubleshoot it. Thanks!
did the OP figure out his issue?

Uzaree
Posts: 19
Joined: Sat Sep 02, 2017 12:32 am

Re: Problems please help

Postby Uzaree » Sun May 06, 2018 1:15 pm

I'm sorry, I am just seeing this. Not sure why I didn't get an email.

email me directly at [email protected]

Coastalirondesign
Posts: 3
Joined: Thu Jun 28, 2018 12:02 am

Re: Problems please help

Postby Coastalirondesign » Thu Jun 28, 2018 12:23 am

I had this issue removed controller disassembled and cleaned it out with DRY compressed air reassembled worked out.


Return to “PlasmaCam”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Easyscriber engrave attachment for Hypertherm torch's