Cannot Initialize

PlasmaCam Hardware discussion forum
Post Reply
rboonstra
Posts: 3
Joined: Mon Sep 05, 2011 2:59 pm

Cannot Initialize

Post by rboonstra » Tue Aug 13, 2019 5:49 pm

Was cutting then stopped. Tried to initialize. Got error message: unable to initialize machine. could not detect limit switch closing on: carriage gantry.

When I try to initialize I hear a buzzing/clicking noise from the carriage and then the error message.

Tested x and y switches with diagnostics panel and booth are working.
Replaced all cam followers and both limit switches. Have new controller board. Now it seems it's down to motors and cables and i don't want to just start throwing money at $300 motors.

Need to get running as I have been down for 6 weeks.

Randy

lobsterlift
Posts: 16
Joined: Wed Feb 08, 2012 12:55 am

Re: Cannot Initialize

Post by lobsterlift » Thu Nov 21, 2019 5:30 pm

hopefully you got it figured out. incase you havent, mine will do this on occasion. my fix......go into the diagnostics, look if any of the axis windows are highlighted. if yes slowly turn the rotary know to bet them to go away. try to initialize now. works for me.

Joe Jones
Posts: 246
Joined: Sat Oct 11, 2014 2:33 pm
Location: Franklin, KY., USA
Contact:

Re: Cannot Initialize

Post by Joe Jones » Thu Nov 21, 2019 7:19 pm

Where are you located? Why do so many people choose to keep their locations hidden? I am in Franklin, KY. If someone close to me has a PlasmaCam or a GoTorch or Samson 510, and they need my help, I am happy to hop into the truck and go help them!

abmetal
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 662
Joined: Mon Dec 26, 2011 8:37 pm
Location: Southeast Missouri

Re: Cannot Initialize

Post by abmetal » Fri Nov 22, 2019 7:24 am

Yeah Joe, I don't understand why members are afraid to list their general location. I think it'd be interesting to have a map with their location pinned on it.

Allen

User avatar
djreiswig
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 700
Joined: Thu Nov 19, 2015 10:02 pm
Location: SE Nebraska

Re: Cannot Initialize

Post by djreiswig » Fri Nov 22, 2019 11:15 am

Another site I'm on has mapdots, so I changed my avatar here to a mapdot. So now you know where to find me.
2014 Bulltear (StarLab) 4x8
C&CNC EtherCut
Mach3, SheetCam, Draftsight
Hypertherm PM65
Oxy/Acetylene Flame Torch
Pneumatic Plate Marker, Ohmic, 10 inch Rotary Chuck (in progress)

Joe Jones
Posts: 246
Joined: Sat Oct 11, 2014 2:33 pm
Location: Franklin, KY., USA
Contact:

Re: Cannot Initialize

Post by Joe Jones » Fri Nov 22, 2019 12:54 pm

I started one, but participation by plasmacam owners is like pulling teeth!

https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 730471&z=4

Post Reply

Return to “PlasmaCam”

Easyscriber engrave attachment for Hypertherm plasma cutters.