Page 1 of 1

sheetcam cut speed not recognizing in mach

Posted: Wed Oct 10, 2018 12:34 pm
by X-1 Offroad shop
Hello, IM having an issue where when i put in a diffrent cut speed in sheetcam,then post process, and load it up in mach. Mach wont recognize the new cut speed. I have to maually go into g code and chage it in order for the new cut speed to be recognized... is there a glitch or something i need to fix or something in the setup that can correct this? please help.. thanks in advance

Re: sheetcam cut speed not recognizing in mach

Posted: Wed Oct 10, 2018 1:23 pm
by WyoGreen
The g-code is put out by Sheetcam, so if you are having to edit the g-code in Mach3 to change the cut speed, it sounds like the Sheetcam Post Processor is where the problem is. You could look at the G-code file as it comes out of Sheetcam with a text editor and see what it looks like there just to verify my hypothesis
.
Without knowing what your Post processor or equipment is, that's the best I can come up with.

Steve

Re: sheetcam cut speed not recognizing in mach

Posted: Wed Oct 10, 2018 2:16 pm
by djreiswig
Do you refresh the operation after you change the tool?

Re: sheetcam cut speed not recognizing in mach

Posted: Thu Oct 11, 2018 7:51 am
by Les Newell
If you changed the feed in your tool definition you need to use the 'update operations' button to apply it. If you are just tweaking the value for a specific job you are better off changing the feed directly in the operataion.

Re: sheetcam cut speed not recognizing in mach

Posted: Sun Feb 10, 2019 9:31 am
by lcrepairs
I have this same issue, when I set a variable or even make a merged tool path with two different feed rates. I have never seen Mach 4 respect those settings. I have brought it up before to my Table Support Tech but I could tell he didn't believe me. It does write it in Gcode but somehow it doesn't make it to the Gcode when loaded into Mach. I have verified this happens weather I'm using Sheetcam or Vectric 2D pro. Therefore I'm guessing it must be a setting in Mach or both Post Processors have an error. Any ideas ??

Re: sheetcam cut speed not recognizing in mach

Posted: Sun Feb 10, 2019 9:57 am
by acourtjester
If you look at your G-code in the first few line you will see G20 (inch) or G21 (metric)
g20.JPG
g20.JPG (17.99 KiB) Viewed 30 times