Cross hatch not showing up in SheetCam

SheetCam related questions and tips can be posted here
Post Reply
truck569
1/2 Star Member
1/2 Star Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 17, 2023 7:03 pm

Cross hatch not showing up in SheetCam

Post by truck569 »

I did a serch for cross hatch, nothing turned up.
I can use of the cross hatch extension in Inkscape, and it turns up in Sheetcam
But when I use QCad, it loses the cross hatching, and looks like just letter outlines.
I have tried making the hatching a different layer, same result
I have tried removing the outline of the letters, and a blank screen is all I get
I prefer Qcad over Inkscape, so would really like to use that if possible, for the Easy Scriber.
Using version 7.0.21 of Sheetcam
Version 3.29.2.0 of QCad

Thoughts?

Martin
Les Newell
2.5 Star Member
2.5 Star Member
Posts: 179
Joined: Tue Mar 22, 2016 10:30 am

Re: Cross hatch not showing up in SheetCam

Post by Les Newell »

The cross hatch in Inkscape draws the cross hatch as a series of lines. QCad on the other hand places cross hatch as a seperate cross hatch entity. SheetCam does not understand cross hatch entities.

If you explode the cross hatching in QCad, SheetCam should see it.
truck569
1/2 Star Member
1/2 Star Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 17, 2023 7:03 pm

Re: Cross hatch not showing up in SheetCam

Post by truck569 »

I will give that a try
Thank you!!
weldguy
4 Star Elite Contributing Member
4 Star Elite Contributing Member
Posts: 1880
Joined: Fri Apr 17, 2009 11:48 am

Re: Cross hatch not showing up in SheetCam

Post by weldguy »

Thanks for the tip Les. Curious to hear if this works for truck569
truck569
1/2 Star Member
1/2 Star Member
Posts: 3
Joined: Fri Feb 17, 2023 7:03 pm

Re: Cross hatch not showing up in SheetCam

Post by truck569 »

I did it and opened Sheetcam. It showed some funky lines, but may well cut normal. I have been little busy to mess with it today. But it is looking promising!

Martin
weldguy
4 Star Elite Contributing Member
4 Star Elite Contributing Member
Posts: 1880
Joined: Fri Apr 17, 2009 11:48 am

Re: Cross hatch not showing up in SheetCam

Post by weldguy »

Good to hear Martin, let us know :Like
Post Reply

Return to “SheetCam”