setting up a floating head

Post your questions or tips on SheetCam software in this topic.
Post Reply
User avatar
trucks1948
Posts: 441
Joined: Sat Jun 13, 2009 10:00 am
Location: Friendship,Wi

setting up a floating head

Post by trucks1948 » Mon Oct 05, 2020 8:54 pm

can anyone tell me step by step the correct way to set up my floating head for the z axis.I can't get the actual distances(pierce and cut height) the same as the distances shown in the Mach DRO screen.

User avatar
acourtjester
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 4816
Joined: Sat Jun 02, 2012 6:04 pm
Location: Pensacola, Fla

Re: setting up a floating head

Post by acourtjester » Mon Oct 05, 2020 9:35 pm

You need to have a post processor that is setup to add the floating head configuration to the G-code automatically. This post processor is depently on the the electronics you are using and the software. This will add the command G28 for the homing of the Z axis and look at the floating head switch.
If you post the software and the type of interface with the table someone will get back with you to help.
DIY 4X4 Plasma/Router Table
Hypertherm PM65 Machine Torch
Drag Knife and Scribe
Miller Mig welder
13" metal lathe
Small Mill
Everlast PowerTig 255 EXT

User avatar
trucks1948
Posts: 441
Joined: Sat Jun 13, 2009 10:00 am
Location: Friendship,Wi

Re: setting up a floating head

Post by trucks1948 » Tue Oct 06, 2020 9:19 am

thanks

Post Reply

Return to “SheetCam”

Industry Pros use FastCut CNC