torch height changing positions

CandCNC plasma table components discussion forum
Post Reply
User avatar
trucks1948
Posts: 441
Joined: Sat Jun 13, 2009 10:00 am
Location: Friendship,Wi

torch height changing positions

Post by trucks1948 » Fri Jul 24, 2020 5:53 pm

I am running an MP3000,with Mach 3 and sheetcam,and a floating head for many years. I just had to change table locations. Now when I try to cut every time the torch goes down to cut height it stays a little higher. Also i seem to have power at the Z home light when it shouldn't be there. Any ideas would be appreciated .thanks jim

weldguy
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 705
Joined: Fri Apr 17, 2009 11:48 am

Re: torch height changing positions

Post by weldguy » Tue Jul 28, 2020 9:44 am

That sucks, all I can say is thoroughly go over all your wiring, try to identify cables with a loose strain relief or something that could have been tugged on during the move, etc. Good luck

User avatar
trucks1948
Posts: 441
Joined: Sat Jun 13, 2009 10:00 am
Location: Friendship,Wi

Re: torch height changing positions

Post by trucks1948 » Tue Jul 28, 2020 9:38 pm

thanks

lancepr
Posts: 20
Joined: Mon Apr 22, 2019 9:45 am

Re: torch height changing positions

Post by lancepr » Tue Mar 16, 2021 1:10 pm

did you clean your ground after moving things, have you tried lowering your cut voltage and see if that fixes it? or
Also make sure none of your communication wires are crossing over the ground cable or the cut cable

Post Reply

Return to “CandCNC”

Industry Pros use FastCut CNC