It is currently Mon Jun 25, 2018 3:38 pm

 

Problem with hypertherm hsd 130

Share tips and tricks you know of in this forum. Plasma cutting, material handling, metal finishing, marketing, or anything that you feel is helpful.
Walid2525
Posts: 1
Joined: Sun Apr 22, 2018 7:58 am

Problem with hypertherm hsd 130

Postby Walid2525 » Sun Apr 22, 2018 8:33 am

Hello
I have a problem with my hypertherm 130 . Specially when I use a 130 oxygen/air. And the error message code 20 appears. " Lose arc pilote". But when I create a leak in the oxygen plasma it works. Can anyone explain how to resolve this problem.
Thank you

sphurley
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 423
Joined: Sat Jul 04, 2015 10:43 pm

Re: Problem with hypertherm hsd 130

Postby sphurley » Tue Apr 24, 2018 8:06 am

I would repost this up the the plasma cutter (Hypertherm) section for Jim Colt to reply.
Steve
Platform CNC Plasma table
CandCNC Ethercut IV DTHC
Hypertherm 85/CPC/RS485
Miller 350P
Miller Dynasty 280DX

METALWORX-IND
Posts: 12
Joined: Fri Dec 01, 2017 3:44 pm
Location: Nashville, Arkansas

Re: Problem with hypertherm hsd 130

Postby METALWORX-IND » Thu Apr 26, 2018 2:48 pm

I have heard of people having similar problems in the past when the pressure was too high going into the auto gas control unit. Check and see what your pressure regulator on your oxygen is set at and try to adjust it down and see if that helps.


Return to “Tech Tips”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Easyscriber engrave attachment for Hypertherm torch's