It is currently Mon Jun 25, 2018 7:43 am

 

cutting problems

Torchmate Hardware discussion forum
oldironrep
Posts: 37
Joined: Mon Sep 14, 2015 10:34 am

cutting problems

Postby oldironrep » Mon Jan 15, 2018 9:02 am

Torchmate 4x4 blue screen, Hypertherm 65. I an cutting 3/8 mild 45 amps and for some reason it starts gouging instead of cutting. In the pictures the slot and holes cut OK and then the outside starts not cutting thru. Also sometimes the Z drops to the cut height and moves but the torch doesn't fire. That only happened on the little holes once in a while. I haven't tried another file because I was ready to take the forklift and put the table in the dumpster, so I went home. Thanks in advance, Jeff.

You do not have access to download this dxf file.
Become a Contributing Member to gain access to the thousands of files shared by our members. Click Here


Old Iron
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 422
Joined: Wed Nov 26, 2014 5:12 pm

Re: cutting problems

Postby Old Iron » Mon Jan 15, 2018 10:11 am

Ground strap, cut height too low, air pressure wrong, pierce delay to short.

oldironrep
Posts: 37
Joined: Mon Sep 14, 2015 10:34 am

Re: cutting problems

Postby oldironrep » Tue Jan 16, 2018 5:37 pm

It works a lot better with the correct swirl ring in it. DUH. There's a day and a half I'll never get back because I was to lazy to get my glasses. I only thought I had one type of swirl ring. I guess it came with the start up kit. DUH.

Old Iron
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 422
Joined: Wed Nov 26, 2014 5:12 pm

Re: cutting problems

Postby Old Iron » Tue Jan 16, 2018 5:43 pm

:lol: :lol: :lol: Sounds like the things I pull :lol: :lol: :lol:


Return to “Torchmate”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Easyscriber engrave attachment for Hypertherm torch's