It is currently Fri Jul 20, 2018 9:50 pm

 

MACH3 skipping holes with single direction lead ins

Mach 3 CNC from Artsoft questions or tips can be posted to this forum.
JGSFAB
Posts: 2
Joined: Thu Jan 11, 2018 10:40 am

MACH3 skipping holes with single direction lead ins

Postby JGSFAB » Sat Jan 13, 2018 12:49 pm

This problem has been annoying me FOREVER, if I have a lead in on a hole posted like "G1 Y1 F30" it will skip the next hole codes and shut the torch off.
It sims on the screen no problem, shows the hole and everything. I see mach freeze for a second then jump lines.
THis code fails everytime....

Code: Select all

G00 Z0.5000
 X-3.4678 Y2.6805
 Z0.1000
 M888
 [b]G01 Z0.0000 F40.0
 X-3.5613 F30.0[/b]
 G03 X-3.5613 Y2.7159 I0.0748 J-0.0283
 X-3.5660 Y2.6965 I0.0748 J-0.0283
 G01 X-3.5560 Y2.6954
 (Operation: Outside Offset, Colour 2, T1: Plasma, 0.035 in kerf)
 M999


THis code will run no problem.

Code: Select all

G00 Z0.5000
 X-3.4678 Y2.6805
 Z0.1000
 M888 (probe and start torch)
 [b]G01 Z0.0000 F40.0
 X-3.5613 Y2.7159 F30.0[/b]
 G03 X-3.5613 Y2.7159 I0.0748 J-0.0283
 X-3.5660 Y2.6965 I0.0748 J-0.0283
 G01 X-3.5560 Y2.6954
 (Operation: Outside Offset, Colour 2, T1: Plasma, 0.035 in kerf)
 M999 (stop torch, lift up)


My work around is go into sheetcam and make sure all my lead ins are at a slight angle to generate 2 coord lead-ins.
Any solutions>? Now I've got into just slightly rotating my whole cutsheet like 0.01 deg to make sheet cam gen 2 coord lead ins.

JGSFAB
Posts: 2
Joined: Thu Jan 11, 2018 10:40 am

Re: MACH3 skipping holes with single direction lead ins

Postby JGSFAB » Fri Feb 16, 2018 9:23 am

I wonder if its because its running an single coord + F code, no G code.
I think I'll try changing the Drop and infeed code to the same rate dumping the F change.


Return to “Mach3 CNC”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Easyscriber engrave attachment for Hypertherm torch's