It is currently Mon Dec 18, 2017 12:06 am

 

Losing steps and my sanity Rtech plasma table

Have a question and don't see your manufacturer? Post here and if we get enough action on that manufacturer we will add a forum
JUSTDAN
Posts: 1
Joined: Sat Nov 05, 2016 1:40 pm

Losing steps and my sanity Rtech plasma table

Postby JUSTDAN » Wed Jun 14, 2017 2:54 pm

I have a Rtech 4x4 unit ( uk )
It started by losing steps in the X axis !
Now loses and gains steps on every axis as and when it pleases !
I had 1 grub screw on the pinion gear lose in my y axis ! Replaces all pinion , returned motors ! And it's still going stupid !...... all connections are clear! All bearings are clean !
Even the steppers on the Y axis will move at different speeds at times yet all are turned to the same speed !!!
:cry:

rrossetti
Posts: 9
Joined: Thu Apr 17, 2014 4:34 pm

Re: Losing steps and my sanity Rtech plasma table

Postby rrossetti » Thu Sep 14, 2017 5:02 pm

Hi
Did R-Tech support give help? to sort this

tcaudle
Posts: 815
Joined: Tue Feb 28, 2012 6:47 pm

Re: Losing steps and my sanity Rtech plasma table

Postby tcaudle » Fri Sep 15, 2017 11:51 am

Its a MACH3 based unit with THC from (I think) Vietnam . i recognize the custom buttons I did years ago for our MACH3 screens for plasma. No idea what they are using for motor drivers and that is probably where the trouble is.


Return to “Various Manufacturers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest