It is currently Wed Nov 22, 2017 7:48 am

 

limit switch wiring

Share and learn with other DIY members who have built their own plasma tables and accessories.
leggman
Posts: 54
Joined: Sun Mar 20, 2016 3:52 pm

limit switch wiring

Postby leggman » Thu Jun 23, 2016 8:13 pm

I have been changing breakout boards trying to get the plasma trigger to work and that has been accomplished. But now I cannot get the limit switches to show up in mach3. This is the board I am using
http://www.ebay.com/itm/US-Ship-5-Axis- ... Sw3ydVmzqq
The wiring is all good like before but try as I might I cannot get the leds to light up in the diagnostics page.
I hope someone can help, This is my last hurdle before I start making cuts.
Thanks

User avatar
WyoGreen
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 591
Joined: Tue Mar 04, 2014 8:36 pm
Location: Cheyenne, Wyoming

Re: limit switch wiring

Postby WyoGreen » Fri Jun 24, 2016 10:57 am

Looking at the board diagram, it looks like you should be able to short directly from Gnd on the bottom left of the board to 1 of the 5 inputs above it, which should light a led in Mach3. If not, then you need to look at the setup in Mach3. Perhaps the ports and pins are not setup correctly in Mach3.

Inputs.JPG

You do not have access to download this dxf file.
Become a Contributing Member to gain access to the thousands of files shared by our members. Click Here

Precision Plasma gantry
CommandCNC Linux controller w/Feather Touch & PN200 hand controller
HT-45 plasma cutter
Plate Marker
CNC Router table

sphurley
Elite Contributing Member
Elite Contributing Member
Posts: 366
Joined: Sat Jul 04, 2015 10:43 pm

Re: limit switch wiring

Postby sphurley » Fri Jun 24, 2016 10:42 pm

They show the input settings in the manual
5_Axis_CNC_Breakout_Board_Interface_Users_Manual.pdf

You do not have access to download this dxf file.
Become a Contributing Member to gain access to the thousands of files shared by our members. Click Here

Steve
Platform CNC Plasma table
CandCNC Ethercut IV DTHC
Hypertherm 85/CPC/RS485
Miller 210 & 350P
Hobart Tig 250
Miller Dynasty 280DX

leggman
Posts: 54
Joined: Sun Mar 20, 2016 3:52 pm

Re: limit switch wiring

Postby leggman » Thu Jun 30, 2016 12:18 pm

I have 5 volts coming into the board. Do I also need a 12-24 volts coming into it??????
In the specs it says
Input Voltage
USB port from PC and 12-24V power supply.
This has me wondering

leggman
Posts: 54
Joined: Sun Mar 20, 2016 3:52 pm

Re: limit switch wiring

Postby leggman » Thu Jun 30, 2016 1:55 pm

I GOT IT
I hooked a cheap 12 volt power supply ( I think it came from a old phone or something) to the board and it works. For some reason it needed 12 volts to work the input switches??? Now everything works. Time to move on to whats next and that would be setting the torch height control with the touch off switch. It's always something.

Ribbedgiraffe
Posts: 55
Joined: Tue Mar 15, 2016 3:03 am
Location: Washington

Re: limit switch wiring

Postby Ribbedgiraffe » Wed Jul 06, 2016 4:17 pm

Ill be curious to see how this board works for you.. I've been eyeballing it on ebay..
Still learning!

4x8 homebuilt w/Water table - Hypertherm Powermax 45 (Machine torch)
13" Metal Lathe
7x12 Meta lathe
1-1/2hp Milling machine
Hobart 190 Wire feed
Hobart EZ-Tig

Elcheapo powdercoating gun W/Autoclave oven converted for powdercoating.


Return to “DIY Plasma Table & Accessory Discussion Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest